И тази година празничният календар на София е изпълнен с

...
 И тази година празничният календар на София е изпълнен с
Коментари Харесай

10 коледни базара в София, които можете да посетите през декември: Кога и къде?

 

И тази година празничният календар на София е изпълнен с голям брой забавни събития и коледни базари в сърцето на града.

На тях посетителите могат да похапнат вкусно и да намерят забавни и по-различни дарове за своите близки. А за най-малките са планувани коледни работилници и среща с Дяко Коледа и Снежанка. 

Ето 10 места в София, които можете да посетите през декември:

Немският коледен базар при Народния спектакъл „ Иван Вазов “

Тази година традиционният  Немският коледен базар в София отвори порти на 17 ноември при градинката до Народния спектакъл „ Иван Вазов “. Той ще продължи до 22 декември, а работното време е от 11 до 22 ч.

Дървените къщички оферират вкусна храна, греяно вино, обичайни баварски братвурст и доста хрумвания за дарове. На сцената е планувана богата стратегия за децата с музика, танци и среща с Дядо Коледа. 

Ето и цялостната стратегия:

Sofia Christmas Fest до НДК

Коледен базар на изкуствата в Парка на НДК. Sofia Christmas Fest отвори порти на 1 декември и ще продължи до 17 декември, а работното време е от 11 до 20 часа. Мястото е алеята пред „ Кино Кабана “.

Там посетителите ще намерят забавни коледни дарове - авторски изработки, бижута, аксесоари, облекла, коледна украса, свещи, керамика, плетива, козметика и други

И още - ароматно вино от малини, череши, къпини, греяно вино. Габровски сладкиши, красиви, коледни сладки, мед, фермерски артикули.

Снимка: БГНЕС

Коледна елха и празнично въодушевление на пл. „ Св. Александър Невски “

Тази година за първи път коледната елха на София е на пл. " Св. Александър Невски ". През целия декември площадът към храмовете „ Света София “ и „ Св. Александър Невски “ ще заживее с празнични концерти, декорация и разнообразни интензивности за жителите и гостите на града.

В духа на посланието на самодейността „ Светлината в теб ” се плануват празнични светлини, 10-метрово коледно дърво, алея „ Елхи на гения ”, коледен базар за храни, питиета и креативен артикули.

Снимка: БГНЕС

Коледен парк на площад „ Славейков “

 

От 1 до 31 декември на площад „ Славейков “ е ситуиран Коледен парк с открита музикална сцена, фуд&дринк зона с най-култовите стрийт фуд майстори, коледна гора, маркет с творбите на най-талантливите създатели на приложно изкуство и художествени занаяти.

И още - фермерски артикули от български производители, богата културна стратегия, както и креативен ателиета и работилници.

Приказна Коледа в Ню Йорк

Изживей приказната магия на Коледа в един магически, кино свят, построен измежду Ню Йоркските декори на Киноцентър Бояна от 14 до 30 декември . Като част от цената на билета ще можете:

да карате кънки на лед върху ледена пързалка „ Замръзналата улица “да станете част от вечерни и детски занимания с присъединяване на артисти, фигуристи и приказни героида карате блъскащи колички и да се возиш на детски каруселда участвате в работилници за коледни картички и играчкида споделяте фотоси от вълшебни съоръжения

Снимка: Етюдите на София

Всичко това ще се случва всеки ден от 11 до 23 ч., като единствено на 24 декември ще завърши в 18:30 ч.

Освен всички атракции, ще можете да се насладите на вкусни храни, атракции, питиета и артикули на обичани марки, намиращи се в приказни пространства измежду магични светлини и коледна декорация и музика.

Mish Mash Fest - Christmas

Традиционният Mish Mash Fest - Christmas ще се организира от 15 до 17 декември под куполите на Ларгото. Работното време е от 11 до 19 ч. На едно място още веднъж ще се съберат едни от най-талантливите създатели на приложните изкуства и самостоятелни дизайнери, с цел да ни потопят в магичната атмосфера на Коледа.

Посетителите ще могат да изберат специфични дарове, с които да зарадват обичаните хора. Ще има многообразие от бижута, аксесоари, облекла, декорация за дома, играчки, коледна декорация, храни и питиета, а дребните гости ще могат да се забавляват в коледни работилници.

Снимка: БГНЕС

Зимно градче при стадион „ Юнак “

Зимно градче отвори порти на 3 декември на бул. " Евлоги и Христо Георгиеви " 38 – при стадион „ Юнак “. 

Малки атракциони, голям брой хранителни обекти, обекти за греяно вино и ракия, козуначени изкушения, вкусни меса и деликатеси, сцена с ежедневни занимания и несъмнено - Дядо Коледа.

Има и ледена пързалка.

Снимка: БГНЕС

Wrong X-mass Bazar 2023

 

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР